Költségek

2020.10.03

Költségek tekintetében sok tényező meghatározó szerepet tölt be. Alapvető tényezők a megfelelő minőségű elemek használata, a panelek magassága és a díszítőelemek gazdagsága, stílusa. Alapanyagok tekintetében ismeretesek a legdrágábbnak számító megmunkált és kezelt fa, az MDF, valamint a polisztirol, melynek ár tekintetében széles a palettája, persze itt fontos nagyon körültekintőnek lenni és alaposan áttanulmányozni, hangsúlyt fektetni a minőségre, mert a magasabb ár rengetegszer nem egyenlő a kiváló minőséggel. Fontos, hogy mindenképp ellenálló (ütés és víz) - hiszen dekorációs célja mellett védelmi funkciójára is ajánlatos hangsúlyt fektetni -, amennyiben szükséges hajlékony és igény szerint dekoratív, finom kialakítású legyen. 

A díszítőelemekre fókuszálva rengeteg modell kínálkozik a piacon, e tekintetben az árat alapvetően az befolyásolja, hogy mennyire megmunkált, díszített; milyen vastagságú; illetve mennyi díszlécet helyezünk egy folyóméternyi falburkolatra.

Egy szép, igényes kialakítású falburkolattal felszerelt épület magasabb minőséget és eleganciát sugároz és így az ingatlan értékét is pozitívan befolyásolja, függetlenül annak kedvezőbb bekerülési költségétől.